Fóliagyártás és papírfeldolgozás

Ajánlatkérés

KOMPLEX ENERGETIKAI FELÚJÍTÁS

Komplex energetikai felújítás a "Mikó" Kft. székhelyén

27,29 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el "Mikó" Kft. székhelyének komplex épületenergetikai felújítására. A támogatást a GINOP 4.1.4-19 kódszámú „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” elnevezésű, Széchenyi 2020 keretein belül meghirdetett pályázaton nyerte el.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke a teljes projektköltség 55 %-a.
Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020- 02885
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság által meghirdetett pályázaton a "Mikó" Kft. 27,29 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert komplex épületenergetikai felújításra, mely az alábbiakat foglalja magába.

A projekt keretében a "Mikó" Kft. 8181 Berhida, Erkel Ferenc utca 4. alatti épülete, székhelye került fejlesztésre. Az épületen megtörtént a függőleges határoló szerkezetek hőszigetelése oldalfali szendvicspanelekkel, homlokzati nyílászárók kicserélésre kerültek, világítási rendszere korszerű LED fényforrásokkal került felújításra, tetőszerkezetén napelemes rendszert telepítettek mely 133 db Longi LR4-72HPH 450 Wp monokristályos napelem modulból áll. A napelemek által termelt energiát pedig 1 db ABB PVS-50-TL (50 kVA) 3 fázisú inverter tölti vissza a hálózatra. A teljes korszerűsítését Tamási Naperőmű Kft. végezte el, mint generálkivitelező.
A napelemes rendszert a Tamási Naperőmű Kft. telepítette és adta át 2021. 08.26.-án üzembe helyezve az illetékes áramszolgáltató által átvéve.
A kivitelezés tényleges befejezése 2022.02.17.

A projekt közvetlen célja az épület energiatakarékos üzemeltetése, így a projekt eredményeként a "Mikó" Kft. működési költségekre fordított kiadásai csökkennek. Az épület tetőszerkezetére 59,85 kWp-s összteljesítményű napelemes kiserőmű kiépítése, határolószerkezetek hőszigetelése, homlokzati nyílászárók cseréje, LED fényforrások telepítése megtörtént, ezzel jelentősen csökkentve a fenntartási költségeket.

A projekt közvetlen célcsoportja mindezekből adódóan az épület használói, üzemeltetője. Közvetett módon pedig az ország egész lakossága, hiszen a megújuló energiaforrás alkalmazásával csökken a káros anyag kibocsátás, elsősorban a szén-dioxid mértéke, ami jelentősen hozzájárul az üvegházhatás kialakulásához.

A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében valósult meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

A projektről bővebb információt a http://mikofolia.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Mikó Péter, sajtóreferens
88/455-175, mikokft@gmail.com