[ ... ] Termék
VirtueMart
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Hírlevél

Név
E-mail cím

5.1. Minőség-, környezeti és élelmiszerbiztonsági politika

A Szervezet elkötelezetten törekszik a kiváló minőségű termékek előállítására és a vevői megelégedettségére, amely a Szervezet működésének alapját képezi.

A Vevők bizalmának megtartására és erősítésére, valamint a társaság hosszú távú működésének biztosítása érdekében a szervezet alapvető tevékenységének tekinti az MSZ EN ISO 9001:2009 és MSZ EN ISO 14001:2005 továbbá MSZ 22000:2005 szabványok szerinti integrált irányítási rendszer működtetését és folyamatos fejlesztését. A Szervezet célja, hogy elérje a hibátlan szolgáltatások teljesítését az integrált irányítási rendszer folyamatos fejlesztésével.

A fentiekre tekintettel a Szervezet vezetése, összhangban a szervezet üzletpolitikai célkitűzéseivel, minőség- és környezeti és élelmiszerbiztonsági politikáját az alábbiakban teszi közzé:

 • Felismerve, hogy cégünk léte vevőinktől, megrendelőinktől, megbízóinktól függ, törekednünk kell jelenkori, valamint jövőbeli igényeik megismerésére, és szolgáltatásaink folyamatos fejlesztésére.

 • A Szervezet vezetése az üzletpolitikai és minőség- és környezeti továbbá élelmiszerbiztonsági célok kitűzése érdekében, folyamatosan figyelemmel kíséri a külső környezeti-, élelmiszerbiztonságot érintő változásokat, s azokat értékelve jelöli ki a fejlesztési, piacszerzési irányokat, illetve alakítja ki a cég jövőképét.

 • A Szervezet vezetése mindent megtesz a jó munkahelyi légkör, illetve munkakörnyezet kialakításáért, ezáltal mozgósítva a munkatársakat képességeik legjavát adni a munkavégzéshez.

 • Az élelmiszerbiztonság rendszerszerű megteremtéséhez a következő lépéseket tesszük:

Hazai és nemzetközi szakismeretek figyelembevételével kiépítettük és működtetjük a Veszélyelemzés, Kritikus Szabályozási Pontok (HACCP) rendszert. E megelőző rendszer kiterjed a rendszer hatókörébe tartozó termékekkel kapcsolatos fizikai, kémiai és biológiai veszélyekre, az alap- adalék- és csomagolóanyagok beszerzésére, tárolására, a technológia folyamatának minden lépésére, a raktározásra, az anyagmozgatásra előállításra és az értékesítésre és az élelmiszerbiztonság szempontjából befolyással bíró berendezések, üzemrészek karbantartására és tisztítására valamint a személyi és üzemi higiéniára.

 • Betartja a mindenkori jogszabályi, hatósági előírásokat, folyamatosan követi a szakismeretek bővülését. Ezeknek és a technológiai változásoknak megfelelően napra készen tartja az integrált irányítási rendszert, ehhez rendszeres belső és külső felülvizsgálatokat végez.

 • A munkatársak felkészültségét és képességeit képzéssel, illetve továbbképzéssel fejleszti.

 • A szervezet eredményessége, hatásossága, illetve hatékonysága érdekében az egymással összefüggő folyamatokat rendszerként azonosítja és irányítja.

 • A folyamatos tökéletesítés és fejlesztés céljából a szervezet alkalmazza a célmeghatározás, folyamattervezés végrehajtás megszervezése, végrehajtás figyelemmel kísérés, ellenőrzés szükség esetén azonnali beavatkozás minőségirányítási modelljét.

 • A Szervezet kölcsönös előnyökön alapuló kapcsolatok kialakítására törekszik a beszállítókkal, illetve alvállalkozóinkkal. A Szervezet beszállítóit úgy választja ki, hogy a beszállított termékeik/szolgáltatásaik az előírt élelmiszer-biztonsági követelményeknek megfeleljenek.

 • A Szervezet vezetősége és munkatársai elkötelezettek a környezetszennyezések, káros környezetterhelések megelőzésére és a tevékenységek környezetre gyakorolt negatív hatásaink minimalizálására, a keletkező hulladékokat szelektíven tároljuk, szelektív hulladéktárolóba visszük, illetőleg újrahasznosítjuk.

 • A MIKÓ Kft. élelmiszer-biztonsági rendszerének változásairól folyamatosan informálja partnereit (vevők, beszállítók, alvállalkozók, hatóság) és dolgozóit.

Berhida, 2012.11.12.

…………………..

Mikó Péter

ügyvezető

Géppark bővítése a Mikó Kft-nél

Telephely fejlesztés a Miko Kft.-fél